InCompany-programma

Waar mensen werken, is gedoe.
Gedoemanagement InCompany-programma

Gedoemanagement is uitermate geschikt voor bedrijven en organisaties. Het kan de hele organisatie effectiever maken, omdat het de zelfwerkzaamheid van iedereen verhoogt, van hoog tot laag.

Publieke workshops zijn een ideale manier om kennis te maken.

Een InCompany-workshop heeft een groot voordeel: het management en werknemers als geheel of in teamverband krijgen de gelgenheid om gezamenlijk het ‘organisatiegedoe’ ontdekken. Er is geen organisatie of team zonder gedoe, en elke organisatievorm heeft haar eigen specifieke gedoe. Toch gaan we er mee om alsof het er niet zou moeten zijn. Dat is raar, want als je er naar vraagt weten we allemaal dat het gedoe er altijd zal zijn.

Door die vaak krampachtige houding heeft gedoe juist veel meer invloed op ons dagelijks gedrag en werkprestaties dan nodig is. Gedoe omarmen zorgt juist voor enorm veel ruimte voor iets anders dan gedoe. Gedoe heeft de eigenschap om onze natuurlijke capaciteiten te temperen en onszelf te onderdrukken.

Gedoe managen is één van de meest onderschatte aspecten van veranderprocessen. 

De wil om prestaties te verbeteren of organisaties te veranderen komt meestal voort uit onvrede over hoe het nu is en de wens dat het anders moet, iets beters. Het probleem is echter dat het gedoe gewoon meegaat naar de nieuwe situatie als het niet herkend, erkend en omarmd wordt. Daardoor lopen 70% van de veranderprocessen niet zoals bedoeld, met alle telleurstelling, irritatie of zelfs frustratie van dien. Organisatiegedoe omarmen en managen is daarmee één van de meest onderschatte aspecten van veranderprocessen. 

 

Het InCompany-programma:

Het programma is in blokken opgedeeld die in overleg kunnen worden ingezet.

Inspiratielezing

Om het programma op te starten, werkt het heel goed om eerst de interesse bij iedereen te wekken op bijvoorbeeld een personeelsvergadering. De lezing duurt 30 minuten en geeft iedereen meteen een idee waar het over gaat en wat het ze zou kunnen opleveren. Met een grote clifhanger wordt iedereen nieuwsgierig gemaakt naar het vervolg. Er is geen beperking aan de grootte van de groep.

Gedoemanagement workshop

op locatie

Dit is de basisworkshop gelijk aan de publieke workshops, maar dan gericht op het team- of organisatiegedoe. De workshop maakt de capaciteiten en talenten van de mensen en teams vrij. Hier krijgen de mensen het inzicht hoe gedoe functioneert en hoe eenvoudig en doeltreffend het te managen is. Dit laat de meeste mensen niet onberoerd en voor sommigen opent er zich een heel nieuwe manier van functioneren. 

Teamkracht

Zelfwerkende teams en het management van collectief gedoe

Het grootste obstakel voor zelfwerkende teams is het onderlinge gedoe of het gedoe met het management. Het onvermogen om dat gedoe zelf te managen maakt managementinzet vaak noodzakelijk en werkt kostenverhogend.
Veel teams kunnen prima zelfstandig functioneren als ze hun eigen gedoe kunnen omarmen en managen. De verschillende capaciteiten van de teamleden zijn vaak meer dan voldoende om de werkzaamheden verantwoordelijk uit te voeren. Het managen van het gedoe heeft dus allerlei praktische voordelen: kostenbesparing, hogere eigenwaarde en erkenning, saamhorigheid en een flexibele kracht om de uitdagingen aan te gaan. 

Stressmanagement

voorkom de burn-out

Het klinkt logisch en dat is het vaak ook. Minder gedoe betekent meestal minder stress en daarmee een sterke afname van burn-outs. 

Groene brein sessies

Voor wie een workshop Gedoemanagement heeft gedaan: zoals met elke nieuw verworven vaardigheid verdient het de aanbeveling om het managen van gedoe te trainen. Door het jaar heen plannen we groene brein sessies die bedoeld zijn om de inzichten en mogelijkheden voor de deelnemers levend te houden en verder te ontwikkelen. In een jaar plannen we rond de 10 sessies waarvan iedere deelnemer er minimaal 2 moet bijwonen. 

Studenten als partner

Speciaal voor onderwijsinstellingen en docenten: heb je weleens gemerkt dat lesgeven makkelijker gaat als de studenten mee willen doen?
Wij ook, we laten zien hoe je dat voor elkaar krijgt.

Team en personal coaching

Sommige teams of individuen vragen om extra coaching en begeleiding. Daar kunnen we inspelen op de specifieke uitdagingen en de begeleiding geven die nodig is om de koers te kunnen verleggen of juist de prestaties naar een hoger niveau te brengen.

De Grote GedoeShow

Dit is ideaal voor personeelsfeesten of op scholen voor de leerlingen en hun ouders bij de start van het schooljaar. Met veel humor, sowieso een belangrijk kenmerk van Gedoemanagement, brengen we de essentie van het gedoe onder de aandacht. Het is hilarisch en zeer inzichtelijk.

Neem voor meer informatie vooral contact op met:

Frank Schurink
frank@gedoemanagement.nl
06-506 587 14

 

Organisaties die ervaring hebben met Gedoemanagement

Bedrijven en organisaties waar we workshops gegeven hebben, zijn o.a.: Motivaction, Dela, Hema, ReedBusiness, Shell, Gemeente Rotterdam, Delft en Den Haag, Unit4, Lucas College, Da Vinci College, Haagse Hoogvliegers, Frankeland Groep (zorg), Middin (zorg), Samenleving werkt in Zuid, Impact HUB, Thuiswinkelen.org, XXS, Leene Communicatie, Equilibre, Vrije Universiteit Amsterdam, Alumni Universiteit Wageningen, TU-Delft, Politie Amsterdam en Haaglanden, De Goede Dagvoorzitters, SKVR, Delphi Opbouwwerk, Bureau Dorp, Stad & Land, Ondernemers vereniging De Kaap etc. Een grote variatie en overal werkt het.

Enkele van onze opdrachtgevers

STC Group
Wereld Natuur Fonds
Vereniging van Nederlandse Gemeenten
Gemeente Almere
GGZ
INDIE
Nationale en regionale Politie
Gemeente Den Haag
Franciscus Gasthuis & Vlietland
Athenas
Technische Universiteit Delft
Gemeente Groningen
Gemeente Rotterdam
UWV
Rabobank
Thuiswinkel.org
Avans Hogescholen
Trainers Academie
VodafoneZiggo
Heijmans
Gemeente Utrecht
inHolland
Palet Welzijn
Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond
Centric
XXS
Vakmedianet
Rode Kruis
Middin
NMBRS
ABN-AMRO
Gemeente Leiden
Unit4
AON
Allen & Overy
Frankelandgroep
Managementboek
Driessen Groep
Giving Back
Rechtbank Rotterdam
Hema
Spoorwegpensioenfonds
Openbaar Ministerie
Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek
Triodos Bank
Vrije Universiteit Amsterdam
Brandweer
Da Vinci College
Radboud Universiteit
Gemeente Delft
Dela
Philips Lighting Eindhoven
BeFrank
Rijkswaterstaat
AVK Training & Coaching
Institute for Social Studies, Erasmus Universiteit Rotterdam