Waarom Gedoe?

Het hoe en waarom van Gedoemanagement
cc

Gedoemanagement geeft op een luchtige en begrijpelijke manier inzicht in de werking van ons brein. De eerste gedachte is vaak dat het allemaal heel ingewikkeld is en dat is niet zo. U en ik worden of aangestuurd door ons automatische brein of door ons bewuste brein en dat is weer bepalend voor onze ontwikkeling. Wij noemen dat het rode en groene brein, zoals bij een verkeerslicht waarbij rood voor stilstand staat en groen voor beweging.

De gedoe aan-/uitknop

Op het moment dat mensen zich bewust worden van deze simpele rood- en groenstand, hebben ze er ook invloed op. Je kan je rode brein uitzetten, waardoor luisteren, denken en jezelf ontwikkelen ineens veel makkelijker wordt. Het uit kunnen zetten van je gedoeknop geeft je de vrijheid om je te ontwikkelen in een richting die voor jou interessant is. Als je dat wilt tenminste, want je hoeft niet. Het idee dat niks hoeft en wel kan is voor veel mensen een onverwachte opluchting. Juist door die opluchting is de leerbereidheid hoog.

Voor (bijna) iedereen begrijpelijk

Onze missie is om de simpelheid van de werking van ons brein voor vrijwel iedereen begrijpelijk te maken, van hoog tot laag, van jong tot oud, van arrogant tot bescheiden. Iedereen heeft gedoe en daarmee is gedoe een prachtig ingang om het met elkaar over zelfontwikkeling te hebben. 

Om een lezing, workshop of training begrijpelijk te maken voor iedereen, maken we gebruik van heldere beelden, duidelijke wetenschappelijke inzichten, veel humor, verrassende oefeningen, persoonlijke verhalen en veel interactie. De tijd vliegt voorbij en belangrijke inzichten blijven hangen.

De eerste vervolgcursus is... praten

Omdat werken met heldere en begrijpelijke taal is het voor de meeste mensen heel eenvoudig om er met anderen over te praten en dat is ook meteen de eerste vervolgcursus. Elke keer dat je de kennis deelt met anderen, groeit het inzicht in het brein. Het brein ontwikkelt zich namelijk automatisch in de richting van je interesse!

En verder

Op deze basis hebben we weer allemaal specifieke trainingen ontwikkeld, zoals:

  • Team impact dag
  • Slim omgaan met gedoe voor management ondersteuners
  • Stoppen met facilitair gedoe voor facilitaire diensten
  • Schoolgedoe, speciaal voor leerlingen en hun ouders
  • Gedoemanagement online, een corona-proof versie op afstand.