Bureaucratie laten werken

De regels en de ziel van de bureaucratie
Bureaucratie laten werken

Bij de term bureaucratie hebben we eigenlijk standaard een negatief beeld. Maar stel dat het idee bureaucratie naast de overduidelijke rode, ook een groene kant kent? Stel je ook eens voor dat bureaucratie een ziel heeft die we kunnen laten opleven: zouden we bureaucratie dan voor ons en anderen kunnen laten werken?

Om hierachter te komen gaan we in deze workshop onderzoeken hoe een rode of groene bureaucratie eigenlijk werkt. En wat doet dat met het vertrouwen van onszelf en de maatschappij? Het is een nogal groot onderwerp dat al gauw té groot lijkt. Omdat het ook altijd persoonlijk is, maakt het ook meteen weer klein. Een verfrissende, andere manier om kijken naar bureaucratie dus.

Inzichten en vaardigheden:

  • Hoe een bureaucratie bureaucratisch wordt en waarom we dat zo houden
  • De mogelijkheden en de kracht van bureaucratie
  • We hebben invloed, of we nou willen of niet
  • Bureaucratie in relatie met integriteit

Als onderdeel van de snackmuur

Deze training is onderdeel van de gezonde snackmuur, het incompany-programma van Gedoemanagement dat gaat over het activeren van een interessecultuur.

Terug naar het overzicht

Gezonde snacks aanvragen doe je hier

Als losse snack

Deze training los bestellen kan natuurlijk ook! Alle trainingen en thema's kunnen op maat gemaakt worden voor jouw organisatie. Neem hiervoor contact op met Gedoemanagement. En zie voor ons overige aanbod voor organisaties ook de incompany-sectie op deze website.