U bent hier

Teamkracht

Teamkracht
Zelfwerkende teams en het management van collectief gedoe

Het grootste obstakel voor zelfwerkende teams is het onderlinge gedoe of het gedoe met het management. Het onvermogen om dat gedoe zelf te managen maakt managementinzet vaak noodzakelijk en werkt kostenverhogend.

Veel teams kunnen prima zelfstandig functioneren als ze hun eigen gedoe kunnen omarmen en managen. De verschillende capaciteiten van de teamleden zijn vaak meer dan voldoende om de werkzaamheden verantwoordelijk uit te voeren. Het managen van het gedoe heeft dus allerlei praktische voordelen: kostenbesparing, hogere eigenwaarde en erkenning, saamhorigheid en een flexibele kracht om de uitdagingen aan te gaan.

“Goede workshop, veel geleerd. Nu nog gaan doen! Veel inzicht gekregen en niet alleen voor mijzelf maar ook voor anderen (ik begrijp ze nu :) )” Manja Stalman, secretaresse directie Onderwijs & Studentenzaken TU Delft

Teams hebben geen leiders nodig, maar leiderschap. Teams hebben geen managers nodig, maar management. Leiderschap en management zijn capaciteiten die niet perse bij één persoon hoeven te liggen. In veel gevallen zijn die capaciteiten in het team aanwezig, maar komen ze niet tot ontwikkeling door het dagelijkse gedoe. Teamgedoe managen creëert ruimte om de leiderschap- en managementcapaciteiten van het team en de teamleden te ontwikkelen. Dit is een vaardigheidstraining op teamniveau.

Voor wie bedoeld?

Bedrijven en organisaties die de kwaliteit van samenwerking binnen (en tussen) teams belangrijk vinden. Ook interessant voor transitie- en veranderprocessen.

Grootte van de groep:

De workshop is voor het hele team (het is dus ook verstandig, zo niet noodzakelijk dat ieder teamlid er is).

Duur van de workshop:

3 uur inclusief onderbrekingen.

Kosten:

Afhankelijk van de grootte van de groep, het soort organisatie, het benodigde voorwerk en het beschikbare budget. Denk aan €700 - €2.100.

Neem voor meer informatie contact op met ons!