Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2405 van /var/www/vhosts/gedoemanagement.nl/httpdocs/includes/menu.inc).

U bent hier

Het team

De mensen achter Gedoemanagement

Met onze Gedoemanagement workshop hebben we een methode ontwikkeld om zeer complexe biologische materie simpel en toegankelijk te maken, en met humor te brengen. Gedoe verandert in een fenomeen waar je echt iets mee kan. Het heeft de potentie om onze blik op de wereld en onszelf te transformeren.

Gedoemanager

Frank Schurink

Gedoemanagement is het idee waar Frank ongeveer 3 jaar naar op zoek is geweest en in 2012 heeft gevonden. De leidende gedachte in die zoektocht was: "Hoe kan ik voor elkaar krijgen dat het overgrote deel van de bevolking de inzichten die er nu zijn over ons brein, ook daadwerkelijk gaat gebruiken?"

Interesse is een voorwaarde om iets nieuws te kunnen leren. Maar omdat het brein voor velen van ons toch nog een 'black box' is, is het lastig om daar de interesse voor te wekken. In de voorbereiding van het Neuromarketing-congres My Message in Your Brain op de Erasmus Universiteit in Rotterdam daagde het ineens dat het managen van het gedoe een veel positievere invloed heeft dan het stimuleren van prestaties. Gedoe kennen we allemaal, interesseert ons allemaal op één of andere manier, en blijkt nu een prachtig startpunt om naar onze eigen ontwikkeling of stilstand te kijken. Een ei van Columbus.

-45

Spreker, coach en schipper

Huub Veeneman

Huub Veeneman is ruim 20 jaar communicatieadviseur, mediatrainer en woordvoerder bij diverse landelijke publieke organisaties waaronder de politie en ProRail. Sinds 2015 is hij gestart met zijn droom: reizen maken met groepen met zijn expeditie-zeezeilschip ‘Fantastiko’.

“Het zeilen op zee is een geweldige ervaring voor mensen. We varen regelmatig een korte dagtocht op de Noordzee voor teams en collega’s, of een langere tocht naar bijvoorbeeld Engeland. Een gevoel van vrijheid en avontuur. Het is je leven van een nieuwe kant bekijken, nieuwe ideeën opdoen, knopen doorhakken of gewoon genieten. Maar gelukkig komen we ook een hoop gedoe tegen tijdens het zeilen. Net zoals in het ‘echte’ leven gedurende je relatie of tijdens je werk. Tijdens de tocht leren we mensen daar op een nieuwe en krachtige manier mee om te gaan. Vandaar dat zeilavonturen en gedoemanagement een logische en krachtige combinatie is. Een workshop Gedoemanagement kan binnenkort dus ook tijdens een zeiltocht worden gevolgd.”

Huub Veeneman is mediatrainer, zeezeiler, verhuurder van hotelboten, vakantiehuisbaas en trainer bij Gedoemanagement.

-15

Trainer en coach

Maarten Fijnaut

Maarten´s missie is om individuen en organisaties slagvaardiger te maken. Als trainer/coach ondersteunt hij ontwikkeling op persoonlijk- en op organisatieniveau. Zo stimuleert hij groei binnen én buiten organisaties en zorgt ervoor dat mensen beter presteren met meer plezier en succes. Hij biedt inzicht door te confronteren, te prikkelen en te motiveren.

Het ontwikkelen van potentie is een constant proces. Want naast positieve resultaten zijn er af en toe ook problemen, irritaties, confrontaties en tegenslagen. Kortom... gedoe! Met de eenvoud en effectiviteit van GedoeManagement zorgt hij ervoor dat individuen, teams en hele organisaties slagvaardiger worden.

Maarten is mede betokken bij het InCompany-programma van Gedoemanagement.

AVK
SpiritWalk
Linkedin-profiel

-15

Training, coaching en advies

Marian Bentvelzen

Marian Bentvelzen geeft coaching en training op het gebied van persoonlijke effectiviteit. Ook coaching, training en advies om organisaties beter te laten functioneren en een bevredigender werkklimaat te scheppen. Verbinden van medewerkers en organisatie vanuit drijfveren/passie.

Verder adviseert en begeleidt ze scholen bij het verhogen van de ouderbetrokkenheid, communicatie en pedagogisch handelen.

Via Stichting Steensoep levert ze een bijdrage aan de sociaal-maatschappelijke ontwikkeling van kinderen en volwassenen. De stichting gaat uit van de eigen kracht van mensen en probeert die aan te spreken en te versterken door mensen met elkaar te verbinden.

Marian is nauw betrokken bij het InSchool-programma van Gedoemanagement.

-10

Trainer en directeur Vrijwilligerscentrale Amstelland

Frans Huissen

Frans Huissen zet zich in voor een wereld waarin iedereen er toe doet. Als leidinggevende staat hij voor een team wat vrij van zorg en gedoe is. Elke maandag zitten we bij elkaar en stemmen onze acties af. Dat begint telkens met de vraag “waar zijn we op uit?”.  Als er iets dwarszit (kan ook in de privé-sfeer zijn) dan spreken we dat uit. Dat werkt. Gedoemanagement in de praktijk!

Frans is directeur van de Vrijwilligerscentrale Amstelland en heeft duidelijke ideeën over hoe de vrijwillige inzet in de zorg kan toenemen. Bestaande vrijwilligers nog meer vragen of mantelzorgers zwaarder belasten zijn voor hem geen optie. Hij ziet vooral mogelijkheden in het uitbreiden van de hulp tussen mensen onderling: Samenredzaamheid. Hij stemt dit af met de beleidsdoelstelling van een gemeente, bijvoorbeeld door bestaande vormen van Buurthulp te koppelen aan een digitale vorm. Zo worden nieuwe, vaak jongere vrijwilligers bereikt en krijgt onderlinge hulp meer bekendheid in de gemeente. Op deze manier neemt informele zorg een deel van de formele zorg voor met name ouderen over.

-5

Trainer en coach

Joan de Vuijst

Joan de Vuijst is een ervaren specialist uit de corporate wereld op gebied van marketing, communicatie, organisatie en processen. Zij zorgt voor helderheid op de werkvloer en in directiekamers. Met heldere communicatiestijlen, begrijpelijke teksten en het stroomlijnen van administratieve processen.

Als gecertificeerd trainer/coach richt Joan zich op de ontwikkeling van mensen en organisaties. Met trainingen, workshops en leerprogramma’s op maat begeleidt ze medewerkers, managers en teams naar meer inzicht en een hogere effectiviteit. Zij is associate consultant bij Insights Benelux en werkt samen met een groot netwerk van ervaren practitioners en trainers in verschillende specialiteiten.

Met Gedoemanagement helpt ze mensen om te gaan met stress en burn-out te voorkomen.

Geen gebakken lucht of zoete koek... werk simpel maken en inhoud en mensen samenbrengen.

10

(Debat)trainer

Gijs Weenink

Gijs Weenink is al vanaf zijn studententijd een voorloper in debatteren in Nederland en daarbuiten. Hij wordt vaak uitgenodigd door politieke partijen, bedrijven, gemeenten, provincies, ministeries, hogescholen en universiteiten om trainingen te geven en toernooien te organiseren. Daarnaast treedt hij op als dagvoorzitter op congressen en als presentator van Lagerhuisdebatten en beleids- en discussiedagen voor bedrijven en gemeenten.

Met de DebatAcademie biedt hij ook trainingen en programma's waarmee onvrede en weerstand in één dag uit organisaties worden gehaald. InCompany-Gedoemanagement gaat een belangrijk onderdeel zijn van die programma's.

20

Organisatiecoach

Frans Bello

Ik ben enthousiast en gedreven om samen met medewerkers en hun leidinggevenden in het verbeteren van dienstverlening van een organisatie. De eindgebruiker van de dienst of product staat voor mijn centraal. Ik ben omgevingsbewust en vertaal wat ik voel en zie in de maatschappij naar de mogelijkheden voor de organisatie. Ik geef gevraagd en ongevraagd advies als ik dingen zie of hoor die beter kunnen. Ik leg verbinding tussen verleden, heden en toekomst van de organisatie door goed te luisteren en vanuit deze informatie de medewerkers te binden en te boeien om gezamenlijk te werken aan de verbeteringen. Ik gebruik de kracht en kennis van de aanwezige leidinggevenden en medewerkers om weerstanden te overbruggen. Ik stimuleer ze om over hun grenzen heen te kijken en daadwerkelijk zaken beter te organiseren. Belangrijke waarden: vertrouwen, respect, integriteit, openheid.

30

Trainer, coach en ondernemer

Sander Jansen

Hospitality en klantcontact gaan over het managen van gedoe. Sander zorgt met zijn programma ervoor dat je plezier uit gedoe gaat halen!

“De afgelopen jaren heb ik mijn skills in verander-, en cultuurtrajecten mogen ontwikkelen en verbeteren. Mijn stijl als trainer en teamcoach verschilt niet veel van de stijl als ondernemer: pragmatisch aan de slag met wat er wel is en zoeken naar de mogelijkheden om de dienstverlening te verbeteren!  Met veel energie en positiviteit werk ik samen met operationele en facilitaire teams.  We bouwen samen aan een intern netwerk van medewerkers uit alle lagen van de organisatie. Daarbij zoeken we naar de verbindende factoren en overbruggen we de verschillen! Zo optimaliseren we de samenwerking en verbeteren we de klantgerichtheid.

40