U bent hier

Erik Schurink (New York, USA: broer van auteur Frank)

Heeft de potentie massa’s uit hun gedoesleur te halen
zondag 30 november 2014
Ik heb je gedoeboek uit, ieder woord gelezen. De inhoud heeft de duidelijkheid en overzichtelijkheid die de vormgeving deed vermoeden. It is an easy read, en daarbij is het openbarend met begrijpbare, toepasbare strategieën, en als zodanig een goed stuk gereedschap om in handbereik te hebben.

De distincties die je maakt tussen rood brein en groen brein zijn zeer effectief, mede dankzij de “stop & go” kleuren en hoe men die dagelijks ervaart in het verkeer. We willen de groene golf in ons leven, maar geven de rode lichten weinig waardering. De hoofdstuktitels zijn prachtig geformuleerd, en de vragen die je stelt dragen bij aan de effectiviteit.

Ik las je boek in de weken na de midterm elections (nov 2014 rd.) hier, en de maanden van opzwepende angst rondom Ebola. De verkiezingen waren nog niet voorbij, en Ebola was nauwelijks nieuws meer. Je inzicht in rood en groen brein deed me duidelijker begrijpen hoe de republikeinse Koch brothers een campagne hebben gefinancierd die gericht was op de rode brein van de democratische stemmer de activeren. Ze hebben met success angst gezaaid om de democratische stemmer genoeg te doen twijfelen en demotiveren, om niet naar de stembus te gaan.

Ik denk dat de grote waarde van je boek ligt in de potentie massa’s uit hun gedoesleur te halen, door te laten zien dat gedoemanagement inderdaad een spel is waarin je zelf de voornaamste en actieve speler bent.
Echt geweldig wat je op papier hebt weten zetten. Van harte! Dat er maar gauw een tweede, derde druk komen moge. Ik ben nieuwsgierig om te zien hoe dit zich verder ontwikkelt.