U bent hier

Ouderavonden

Ouderavonden
Ouders in de puberteit en de verleiding van verslaving

Voor ouders en kinderen

De puberteit is niet iets dat alleen de kinderen doormaken. Ouders 'genieten' vaak net zo hard mee. Daarom een ouderavond voor ouders in de puberteit en de verleidingen die daarbij een rol spelen.

Het is een humorvolle, zeer inzichtelijke en interactieve avond voor de ouders en pubers, als zij er ook bij mogen zijn. Als een puber pubert, pubert het hele gezin. Eerst gaan we aan de slag met het brein van de ouders en hoe dat reageert op bijvoorbeeld pubergedrag. De ouders krijgen tips over hoe om te gaan met hun kinderen en de kinderen krijgen een prachtig inzicht in zichzelf en het brein van hun ouders. Dit alles zorgt voor meer wederzijds begrip en daarmee vaak voor een (nog) betere relatie.

Verleiding en verslaving

Een mooie plus voor deze avond is het onderwerp de verleiding van en verslaving aan roken, alcohol en drugs. Expert Marian Bentvelzen geeft een zeer helder beeld over de werking van deze middelen en welk effect ze hebben op het (puber)brein. En net zo belangrijk - waarom is vooral een puber zo gevoelig voor de verleiding van deze middelen.