Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2405 van /var/www/vhosts/gedoemanagement.nl/httpdocs/includes/menu.inc).

U bent hier

Groendenkertjes

Groendenkertjes

Groendenkertjes helpen je om het rode en groene brein uit elkaar te houden, zodat je kunt omschakelen. In het kort komt het hier op neer.

Het rode brein staat voor het reactieve brein. In die stand is je brein instaat heel snel te reageren, maar kan niet echt nadenken. In die rode stand ontwikkeld het brein zich niet in nieuwe richtingen. Net als bij een verkeerslicht staat rood hier ook voor ‘stop’.
Bij het groene, het bewuste brein, ontwikkelt het brein zich juist wel in nieuwe richtingen én in de richting die jou interesseert!

Als je beter herkent dat je op rood staat, wordt het makkelijker om groen te zijn. Zo simpel is het.

Vindt je brein het fijn om negatief te zijn?

Helaas wel, als je het tenminste aan je brein overlaat, het beest in je. In onze biologische ontwikkeling én de noodzaak om te overleven, is ons brein heel alert geworden voor bedreigingen.

Bedreigingen zijn mogelijke gevaren met...

Lees verder

Is onzekerheid iets om onzeker van te worden?

Het is een automatisme om zekerheid te willen hebben. Waarom? Omdat we ons - het rode brein - dan veiliger voelen. 

Het is dus logisch om je onzeker voelen of om onzeker te zijn, als je geen zekerheid hebt. Maar hier zit ook de verrassing....

Lees verder

Is het hebben van genoeg redenen om je te irriteren ook genoeg reden om je te irriteren?

Het leven is zeer gul in het aanreiken van de nodige irritatiebronnen. Je vindt ze op het werk, bij je familie, de medemens en in jezelf. Het kan over je toekomst, gebrekkige gezondheid of die fijne politiek...

Lees verder