U bent hier

Vindt je brein het fijn om negatief te zijn?

Vindt je brein
het fijn 
om negatief te zijn?

Vindt je brein het fijn om negatief te zijn?

Helaas wel, als je het tenminste aan je brein overlaat, het beest in je. In onze biologische ontwikkeling én de noodzaak om te overleven, is ons brein heel alert geworden voor bedreigingen.

Bedreigingen zijn mogelijke gevaren met voor jou negatieve uitkomsten.

Het gaat dan natuurlijk om het voorkomen van die negatieve uitkomsten en daar zit de valkuil. Die negatieve uitkomsten moet je namelijk voorspellen, je een inbeelding van maken. Pas als het je overkomt, weet je ook écht of het negatief is — maar ja, dan is het te laat. Dus heeft ons brein het voorspellende vermogen ontwikkeld voor negatieve uitkomsten. Het brein is o.a. een toekomstvoorspeller van negatieve ervaringen.Dat klinkt toch heel biologisch

Het gevolg is dat als ons brein een goed beeld heeft van de negatieve dingen ons kunnen overkomen, het ons een veilig gevoel geeft. We hebben als het ware de vijand in de smiezen, en zijn er op voorbereid. Interessant toch? Je brein geeft je een veilig gevoel als je een negatief wereldbeeld hebt.

Zo ziet de wereld van het rode brein er uit. Op zich een werkend systeem, we zijn er tenslotte ver mee gekomen. De vraag is of jij als een bewust mens, het groene brein, je dan óók veilig voelt?

Gewicht: 
50