U bent hier

Is het hebben van genoeg redenen om je te irriteren ook genoeg reden om je te irriteren?

Is het hebben van genoeg redenen om je te irriteren
ook genoeg reden om je te irriteren?

Is het hebben van genoeg redenen om je te irriteren ook genoeg reden om je te irriteren?

Het leven is zeer gul in het aanreiken van de nodige irritatiebronnen. Je vindt ze op het werk, bij je familie, de medemens en in jezelf. Het kan over je toekomst, gebrekkige gezondheid of die fijne politiek gaan.

Echt, als je wilt, kan je je hele leven geïrriteerd, gefrustreerd of gedeprimeerd zijn. Aan het leven zal het niet liggen, Die zorgt voor redenen en rechtvaardigingen in overvloed.

De vraag is: Wil je geïrriteerd zijn? Aan de redenen zal het niet liggen, maar wil je het zijn, als je dan toch de keuze hebt?

Wil je eigenlijk wel geïrriteerd zijn, als je de keuze hebt? Als een antwoord op deze vraag je interesseert, dan kan je jezelf afvragen hoe het eigenlijk is om geïrriteerd te zijn. Hoe voelt het, en is dat gevoel voor herhaling vatbaar?

Hoe vaker je het bent, hoe beter je brein erin wordt. Je gaat ook steeds meer redenen zien om geïrriteerd te zijn. Je wordt er zelfs erg goed in, een kenner.

Irritatie is vrijwel altijd het teken dat je brein op rood staat. Als je je irritatie los kunt laten voor geen andere reden dan het niet geïrriteerd willen zijn, geef je je brein automatisch de kans zich te ontwikkelen in een andere richting. Een richting die je werkelijk interesseert.

Je zal vrij snel het effect merken, tenzij je vindt dat het niet snel genoeg gaat en je je daar weer aan irriteert ;-)

Gewicht: 
-5