U bent hier

Leiderschap

Over de auteur: 
Frank Schurink
“Met deze column wil ik ingewikkelde grote ontwikkelingen terugbrengen naar onze biologische basisfuncties. Daarmee hoop ik bij te dragen aan een bredere bewustwording van ons gedrag en wat we daarmee kunnen.”
Column
Leiderschap
Leiderschap dat het gedoe ontstijgt
zondag 23 oktober 2016

Stel je voor – een wereld zonder gedoe! Vrij saai, lijkt mij. Zou je leiderschap nodig hebben in een wereld waar alles vanzelf gaat? Lijkt mij niet. Ik zou zelfs nog iets verder willen gaan: leiderschap bestaat bij de gratie van gedoe. Zonder gedoe is leiderschap echt overbodig.

Het interessante is dat ondanks deze logica veel managers en leidinggevenden vol overgave kunnen klagen over het gedoe waar ze dagelijks mee te maken hebben. Klagen over gedoe geeft leiderschap een zekere glans Het lijkt wel alsof 'het klagen' over gedoe je leiderschap een zekere glans geeft. Alsof gedoe dé meerwaarde is van je leiderschap. Het is tenslotte een hele prestatie om je staande te houden met al dat gedoe. De vraag is dan of dit het leiderschap is waar jij door geroepen wordt, waar jij voor zou tekenen?

Jouw eigen gedoe ontstijgen

Leiders willen meestal juist het gedoe ontstijgen, ideeën en mensen verder brengen, het goede doen en niet het gedoe doen. Waarom blijkt de praktijk dan zoveel weerbarstiger? Het is niet omdat er gedoe is, want dat hoort bij leiderschap. De valkuil van veel leiders is niet het gedoe van de omstandigheden, de mensen om hun heen, maar het gedoe van henzelf. Het gedoe van jezelf is zo vertrouwd en vooral zo vanzelfsprekend, dat juist dáár de blinde vlekken zitten.

Obama: een mooi voorbeeld van zelfexpressie

Barack Obama laat mooi zien hoe gedoemanagen in de praktijk werkt. Tijdens zijn hele presidentschap heeft hij een overvloedige hoeveelheid gedoe op zijn bord gekregen. De meesten van ons zouden daarvan in het rood* schieten en cynisch worden over politiek. Al onze innerlijke gevoeligheden spelen dan op, en dat zag je ook gebeuren bij de Amerikaanse president. Desondanks blijkt zijn kracht juist om niét zijn innerlijke gedoe de overhand te laten krijgen, maar om zijn visie, zijn liefde voor het land en de mensen te blijven eren. Dat is zijn zelfexpressie, het leiderschap waarvoor hij getekend heeft.

Vrij zijn mét gedoe is de bron voor sprekend leiderschap

Of je het nu met Obama eens bent of niet, het gaat erom dat je ziet dat hij vrij is met vrijwel alles wat er gebeurt. Als spreker en leider blijft hij bijna altijd in zijn kracht, ongeacht de omstandigheden. Als spreker en leider blijft hij bijna altijd in zijn kracht, ongeacht de omstandigheden Hij omarmt en managet zijn eigen gedoe. Dat is het sprekende van zijn leiderschap, nog meer dan de mooie speeches. Een soort leiderschap waarin je zelfexpressie overeind blijft en je woorden boven het gedoe uitstijgen. Daar hoef je zelfs geen grote verantwoordelijkheden à la Obama voor te hebben. Het gaat er om dat jij je eigen gedoe managet, zodat jouw expressie de ruimte krijgt om zich te ontwikkelen. Die zelfexpressie waarmee je ook jouw ideeën krachtig neerzet en je leven mee kunt vormgeven. Het is een simpel, verbazingwekkend krachtig principe. In de praktijk zal je merken dat het deuren opent die voorheen gesloten bleven.

Gedoemanagement in het Sprekend Leiderschapprogramma

In het programma Sprekend Leiderschap neem ik je mee in de wereld van gedoe en hoe jij daar eenvoudig invloed op krijgt. Naast de prachtige inzichten en resultaten uit Gedoemanagement, laat ik je ook beleven hoe de presentatie zelf in elkaar zit. Verder leer je hoe je complexe informatie voor vrijwel iedereen begrijpelijk maakt, en je jezelf daarnaast ook als een leider profileert. Hoe jij invloed krijgt op hoe anderen omgaan met hun gedoe, waardoor het echt mogelijk wordt gezamenlijke doelen te verwezenlijken. Op 17 januari 2017 start de eerste leergang. Het gedoe wordt zo een bron voor jouw sprekend leiderschap.

 

   Hier alvast drie tips:

  1. De vrijheid om te spreken verwerf je door je gedoe te omarmen.
  2. Als je steeds hetzelfde gedoe ontmoet of ervaart, dan is je leiderschap zich niet aan het ontwikkelen.
  3. Het gedoe dat je ervaart is de golf waarop jouw leiderschap kan surfen en zich kan ontwikkelen. Natuurlijk ga je ook regelmatig kopje-onder in het gedoe. Kom dan weer proestend boven, klim op je plank, en surf verder op de volgende golf.

 

*) Bij Gedoemanagement wordt onderscheid gemaakt tussen het rode en groene brein. Als je brein op ‘rood’ staat, verliest jouw brein haar flexibiliteit en creativiteit, omdat jij dan niet richting geeft aan jouw denken. De kunst is juist om van rood naar groen te gaan, zodat jij jezelf kunt doorontwikkelen en weer vrij bent.